Ne vem, kdaj bom spet kaj napisla, zato izpolnjujem obljubljeno:
RIZ PO KUBANSKO (nase klasicno kosilo)
skuhaj riz na belo
ocvri jajce na oko in ga daj na kuhan riz
popeci banano na olju in jo dodaj na kroznik
pojej, :-)
Male perujske skrivnosti:
CESEN v vsako jed damo cesen, ki ga v veliki kolicini stremo s kamnom, da se skoraj utekocini. Je izredno zdrav (antibiotik), se ga ne cuti v jedi, ker je strt in da poseben okus.
RIZ skuhamo tako, da na olju preprazimo strt cesen (4-5 strokov), dodamo riz in ga zalijemo z mrzlo vodo; ko voda zavre in se riz zacenja mehcati, ga prestavimo na najmanjsi mozni ogenj;
DOBER TEK!
aHA, TU SE LINK NA SLAVNE kjarkas, KI SO OBARVALI NASO VSTAJENSKO NOC, :-)
http://www.youtube.com/watch?v=6mkfM2axUjk
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
KONEC PERUJA: 2008 - 2019
Dober vecer, draga Slovenija! Imam se 1/2 ure do odhoda taksija na letalisce. Kovcki s hrano in zdravili so nared, sestre so se razkropile...
-
Drage moje in dragi moji, vsi, ki ste klikali na blog zaradi misticne romantike Andov, umirjenega ritma narave in eksoticnih fotk revscine...
-
Spet nazaj na položaju! Izgleda, da sem se vam zadnjič posvetila za veliko noč 2018, :-( Hvala Bogu za trimesečni obisk Slovenije. Prepriča...
3 komentarji:
Hojla, prebral recept in sedaj na veliko iščem primeren kamen, da bo vse tako kakor je v receptu napisano, ne šalo na stran mislim, da nam bo malce posta bolj prišlo prav sedaj, kakor pred prazniki veselo alelujo iz slovenije čeprav malce pozno
Mogoče pa zraven prilepiš še fotko.
najprej lep pozdrav
nisva se uspela naredit riza, bova poskusila takoj po praznikih
Objavite komentar