ponedeljek, 13. april 2009

Recept: riz po kubansko, :-)

Ne vem, kdaj bom spet kaj napisla, zato izpolnjujem obljubljeno:

RIZ PO KUBANSKO (nase klasicno kosilo)
skuhaj riz na belo
ocvri jajce na oko in ga daj na kuhan riz
popeci banano na olju in jo dodaj na kroznik
pojej, :-)

Male perujske skrivnosti:
CESEN v vsako jed damo cesen, ki ga v veliki kolicini stremo s kamnom, da se skoraj utekocini. Je izredno zdrav (antibiotik), se ga ne cuti v jedi, ker je strt in da poseben okus.
RIZ skuhamo tako, da na olju preprazimo strt cesen (4-5 strokov), dodamo riz in ga zalijemo z mrzlo vodo; ko voda zavre in se riz zacenja mehcati, ga prestavimo na najmanjsi mozni ogenj;
DOBER TEK!

aHA, TU SE LINK NA SLAVNE kjarkas, KI SO OBARVALI NASO VSTAJENSKO NOC, :-)
http://www.youtube.com/watch?v=6mkfM2axUjk

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Hojla, prebral recept in sedaj na veliko iščem primeren kamen, da bo vse tako kakor je v receptu napisano, ne šalo na stran mislim, da nam bo malce posta bolj prišlo prav sedaj, kakor pred prazniki veselo alelujo iz slovenije čeprav malce pozno

Jana s pravi ...

Mogoče pa zraven prilepiš še fotko.

Bambi ino Bautzi pravi ...

najprej lep pozdrav
nisva se uspela naredit riza, bova poskusila takoj po praznikih

KONEC PERUJA: 2008 - 2019

Dober vecer, draga Slovenija! Imam se 1/2 ure do odhoda taksija na letalisce. Kovcki s hrano in zdravili so nared, sestre so se razkropile...